Billiga gardiner

Sponsrade länkar

Undvik att köpa riktigt billiga gardiner på nätet. Besök istället en butik, där du kan känna på tygets kvalitet.

Billig gardin
Vita spetsgardiner anses av många vara billiga

Sponsrade länkar

Prisskillnaderna mellan gardiner av ungefär samma kvalitet kan vara enorma. Men med hjälp av lite tur och skicklighet kan man faktiskt hitta gardiner för några tior. I så fall bör du tänka på en handfull punkter:

  • Under vår och höst byter många butiker ut sitt gardinutbud inför kommande säsong. Det är nu man kan fynda billig metervara och billiga gardiner, ibland till kraftigt rabatterat pris.
  • Det finns gott om billiga gardiner online. Att köpa en billig gardin på nätet är dock inte att rekommendera; risken med billiga gardiner är nämligen att själva tyget håller låg kvalitet. Du kan inte avgöra gardintygets kvalitet med hjälp av bilder på nätet.
  • De allra billigaste gardinerna bör därför köpas i butik, oavsett om det rör sig om metervara eller färdiga gardinset. Väl i butiken är det viktigt att du känner på tyget för att försäkra dig om att dess kvalitet är fullgod. IKEA har många färdiga gardinset för under 100-lappen. Däremot är inte utbudet av billig metervara särskilt stort på IKEA.

Billiga gardiner – enkla till färg och form

Billiga gardiner är i regel enfärgade och saknar volanger och mönster. Materialtypen varierar hos de allra billigaste gardinerna; satsa företrädesvis på gardiner av linne och lintyg. Dessa textilier är robusta och tål maskintvätt (särskilt linne krymper dock vid upprepade tvättningar).