Gardinkappa

Sponsrade länkar

Gardinkappor är inte inne idag och utbudet av färdiga gardinkappor är mycket skralt i landets inredningsbutiker. Det klokaste är därför att virka eller sy gardinkappor själv.

Gardinkappa
Gardinkappa i matrum

Sponsrade länkar

Gardinkappor kan användas enskilt eller i kombination med långa gardiner. De har dock fått ta ett steg tillbaka under senare år från att ha varit mycket populära under 1960- och 1970-talen. Då förekom gardinkappor i kök, ofta som enda bonad ovanför mindre köksfönster.

Litet utbud av gardinkappor i detaljhandeln

Gardinkappor köps allra helst på nätet; det är nämligen svårt att få tag på färdiga gardinkappor till och med i mycket välsorterade inredningsbutiker. Hemtex hade för inte så länge sedan en färdig gardinkappa i sortimentet, Ellos likaså. Men ta det säkra före det osäkra och räkna inte med att kunna hitta färdiga gardinkappor i detaljhandeln. Det smidigaste är att sy gardinkappa av metervara. Att virka en gardinkappa är också möjligt, om än mera tidskrävande.

Gardinkappor i barnrum

Små barn brukar visa stort intresse för långa gardiner. Av den anledningen är det populärt att byta ut hellånga gardiner i barnkammaren mot gardinkappor i takt med att barnet lär sig krypa. Kombinera gärna gardinkappa och rullgardin; gardinkappan skyddar inte mot insyn och har således enbart en estetisk funktion.