Köpa gardiner

Sponsrade länkar

Slarva inte med gardinerna. Planera ditt gardinköp noga och slå till först när du är säker på att du hittat rätt gardin.

Köpa gardin
Snygga gardiner förutsätter planering innan köp

Sponsrade länkar

Inför gardinköpet måste man naturligtvis noga överväga färgval och gardintyp. Att planera är roligt, men tidskrävande och enbart den som är intresserad av inredning lägger ner tid och kraft på att planera gardinköpet. För de allra flesta är gardiner ett nödvändigt ont; inget som man lägger fokus på i samband med inredningsval. Med tanke på att gardinerna är mycket synliga – och förhållandevis billiga i proportion till hur mycket de påverkar hemmets helhetsintryck – rekommenderas att lägga stor vikt vid planering av gardinköp.

Gardiner på nätet eller från butik?

Att köpa gardiner på nätet är billigt och smidigt. Och de flesta nätbutiker är också duktiga på att ange tygsort och mått. Dock är det inte problemfritt att handla på nätet. Tänk på att:

  • Riktigt billiga gardiner kan hålla låg kvalitet. Den låga kvaliteten framgår inte av bilder på nätet.
  • Köp gardiner av rullgardinsväv på nätet hellre än tyggardiner – rullgardinsväv håller en jämnare kvalitetsnivå än textilier som lin, linne och olika tygblandningar.
  • Skaffa dig gärna en överblick över det totala gardinutbudet genom att jämföra olika webbutiker. När du sedan fastnat för en specifik gardin – åk och titta på den hos en fysisk återförsäljare.
  • Sist men inte minst. Riktigt billiga gardinset säljs ofta i plastförpackningar. Inte för intet. Kanske är avsikten att dölja den låga kvaliteten? Om du är det minsta osäker – be butikspersonalen om att få se och känna på gardinerna.

Ta gärna med dig bilder på ditt hem när du åker och köper gardiner i butik. Då får du en konkret uppfattning om gardinerna passar ditt hem.