Turkosa gardiner

Sponsrade länkar

Turkos är modernt som accentfärg i heminredningen och kan därför användas på gardiner. Däremot är färgen ute som basfärg i inredningen.

Turkos gardin
Turkos gardin med vågiga mönster.

Sponsrade länkar

Turkosa gardiner är inne just nu. Färgen passar både som bakgrundsfärg på gardiner med mönstertryck och på enfärgade gardiner. Turkosa gardiner är särskilt snygga i kombination med chokladbruna textilier, t.ex. sängöverkast, plädar och stolsdynor. Vanliga, turkosa långgardiner finns i de flesta gardinbutiker. Den som däremot är ute efter turkosa panelgardinger, eller andra alternativa solskydd, kan förslagsvis leta på Ellos, Jotex eller Textilboden.

Turkos – en bra accentfärg

Turkos passar som accentfärg i heminredningen, men däremot är det inte längre modernt att använda turkos som hemmets basfärg. Den turkosa färgen bör därför användas varsamt, enbart på de inredningsdetaljer som man särskilt vill accentuera. Du som inte vill accentuera fönsterpartiet bör således undvika turkosa gardiner – istället kan du låta den turkosa färgen accentuera något du är särskilt nöjd med i ditt hem. Turkosa punktmarkeringar mot en vit bakgrundsinredning är särskilt lyckade.

Bra vinterfärg

Den turkosa färgen är särskilt lämplig på vintern, då den smälter väl samman med det vita vinterlandskapet. Den som inreder med turkost mot en vit basfärg bör vara medveten om att den turkosa färgen skapar ett kyligt intryck, särskilt i kombination med vitt. För att råda bot på detta kan det vara klokt att komplettera med varmare färger och en varm och behaglig stämningsbelysning.