Lila gardiner

Sponsrade länkar

Lila gardiner passar dig som gillar iögonfallande färgsättning i heminredningen. Nackdelen med en lila gardin är emellertid att den inte håller sig modern lika länge som mera neutralt färgade gardiner.

Lila gardiner
Gardiner med lila mönster framträder tydligast om också övriga rumsföremål är lila.

Sponsrade länkar

Lila gardiner är ett utmärkt alternativ för dig som gillar färgglad inredning. Den främsta nackdelen med lila gardiner är dock att de inte är lika tidlösa som t.ex. vita gardiner (gäller för övrigt alla pastellfärger). De kan således utgöra en modefluga och bli omoderna lika fort som de poppade upp i butikerna. En lila gardin är också svårare att kombinera med övrig rumsinredning utan att den sticker i ögonen. Lila gardiner kräver således mer planering – men du som lägger ner tid och kraft på inredningen kan enkelt räkna med ett snyggt slutresultat.

Lila gardiner – snygga i kombination med gammal inredning

Lila gardiner passar ofta med inredning från 1950- och 1960-talen. Under denna tid var pastellfärger trendiga, inte minst på textilier och lampskärmar. Du som har många pastellfärgade retroprylar i din heminredning kan med fördel kombinera dessa med lila gardiner. Det räcker om gardinerna matchar inredningen vad gäller färgvalet – att stilen är annorlunda gör inte så mycket. Genom medvetna färgval skapar du en fullt tillräcklig röd tråd i inredningen.

Köp färdiga eller sy själv

Lila bröllopsgardiner
Lila festgardiner i bröllopslokal – den lila färgen punktmarkerar på ett förtjänstfullt sätt utvalda detaljer i festlokalens inredning.

Eftersom lila inte är den vanligaste färgsättningen på färdiga gardiner kan det vara svårt att komma över färdigsydda lila gardiner i butik. De vanligaste gardinbutikerna – däribland Hemtex, Åhléns och IKEA – brukar ha åtminstone en eller två lila gardiner i sina respektive gardinsortiment.