Trådgardiner

Sponsrade länkar

Trådgardiner är utmärkta för dig som riktar in dig mot heminredningens praktiska enklaver. Enkelt, praktiskt – men knappast fantasifullt eftersom designen är bokstavligt talat enkelspårig.

Trådgardin med snäcka
Populär trådgardin med dekorationssnäckor. Denna gardin vädjar till våra estetiska smaklökar, men skyddar knappast mot insyn.

Sponsrade länkar

Trådgardiner – eller franspaneler – fungerar utmärkt som rumsavdelare eller insynsskydd, förutsatt att avståndet mellan trådarna är mycket litet. Trådgardiner kan också fungera som alternativa dörrar. En fördel med trådgardiner är att de släpper förbi stora delar av solljuset, till skillnad från t.ex. rullgardiner. Trådgardiner är vidare utmärkta för att rama in sovalkover i små lägenheter. Gardinen hängs upp i färdiga kanaler, som monteras i taket.

Var köpa färdiga trådgardiner?

Trådgardiner kan köpas i färdigt utförande på Åhléns och Ellos. I sällsynta fall kan man även stöta på dem i välsorterade ICA-butiker. De plastremsor som finns att köpa på IKEA:s barnavdelning är emellertid ett fullgott alternativ till trådgardiner; dessa ser exakt ut som trådgardiner – med den enda skillnaden att materialet är hållbar plast istället för tråd. Du som ska köpa trådgardiner till barnrummet bör tänka på att små barn gillar att dra i trådarna. Välj därför trådar som inte når ända ner till golvet, alternativt mycket hållbara trådar/plastremsor.

Trådgardiner – praktiska men förutsättbara

Trådgardiner är praktiska för att dela av rum och markera revir. Däremot gör de varken anspråk på att vara moderna eller exklusiva. Det kan vara svårt att få vanliga trådgardiner att passa in i fina hemmiljöer, just eftersom deras användningsområde är så förutsägbart att de genast tar död på inredningens fantasifulla och mystiska särprägel.