Svanefors gardiner

Sponsrade länkar

Svanefors är ett svenskt designföretag, som bland annat säljer gardiner i skandinavisk stil. Gardinerna exponeras gärna i miljöer inspirerade av retro, men gardinerna är universella och passar därför i betydligt fler sammanhang.

Sponsrade länkar

Svanefors är ett företag inom inredningsbranschen, som profilerat sig väl inom lantlig inredning. Svanefors gardiner, liksom företagets övriga textilier, är alla designande i Sverige. Färgtonerna och mönstertrycken hos gardinerna är högst varierande; alltifrån stilrena panelgardiner till mönstrade öljettgardiner av hellängd och vita gardiner med minimalistiska mönster. På Svanefors hemsida (svanefors.se) illustreras gardinerna i lantliga miljöer; lackerade trägolv och levande ljus förekommer ofta. Svanefors säljer även metervara för den som vill sy sina gardiner själv. Likaså säljer Svanefors mängder av övrig inredning.

Svanefors tar fasta på mode

Svanefors tar fasta på aktuella modetrender, vilket gör gardinerna universella. De behöver följaktligen inte uteslutande användas i lantliga sammanhang. De raka linjerna och tidstypiska mönstertrycket gör att gardinerna passar i multipla sammanhang. Svanefors gardiner är dock i första hand utarbetade för hem – inte för kommersiella lokaler.

Hundratals återförsäljare

På Svanefors hemsida finns märkets utbud av detaljister i Sverige. Märket har inga egna konceptbutiker, men Svanefors återfinns å andra sidan i hundratals lokala textil- och inredningsbutiker runt om i landet. Företagets huvudkontor ligger däremot på Öresjövägen 102 i Torestorp.