Shabby chic gardiner

Sponsrade länkar

Shabby chic är en toppmodern inredningsstil. Stilen är lantlig till sin karaktär i det att den strävar mot att efterlikna gamla trender på den brittiska landsbygden.

Chabby chic gardin
Vitt dominerar inom inredningsstilen Chabby chic. Det går därför bra att använda vanliga bomulls- eller linnegardiner.

Sponsrade länkar

Shabby chic är en i grunden brittisk inredningsstil, som hämtat inspiration från äldre hus på den engelska landsbygden. Äldre möbler i originalskick – eller nyare möbler som återställts för att se äldre ut – kännetecknar stilen. Vita och ljusa toner är ett genomgående färgtema. Vad gäller gardiner är ljus bomull eller naturvitt linne att föredra.

Shabby chic – en feminin stil

Shabby chic är en inredningsstil som betraktas som feminin, inte minst på svenska inredningsbloggar. Detta med anledning av det romantiska skimmer som de ljusa pastellfärgerna för med sig. Allt som oftast kombineras ljusa textilier med vintage – t.ex. loppmarknadsmöbler som målats i vitt. Vitmålade bord och stolar med lätt skrovliga ytor kännetecknar stilen med största precision. Ibland inrymmer inredningsstilen kristna marmorföremål och kors, eftersom sådana ofta påträffades i husen på den engelska landsbygden.

Hitta din Chabby chic gardin lite överallt

Trots att det finns särskilda Shabby-chic-butiker (se förslagsvis förteckning över shabbychicbutiker.se) är det lätt att komma över typiska Shabby chic gardiner i helt vanliga textilbutiker. Köp helt enkelt vanliga, vita bomulls- eller linnegardiner som är försedda med genomskinlig spets eller broderade monogram.