Indiska gardiner

Sponsrade länkar

Indiska gardiner är tunga och kännetecknas ofta av mörka färger. Sammet är ett vanligt material i en typisk indisk gardin.

Indiska gardiner
Gardiner som skapar kontrast – vanliga i indiska hem

Sponsrade länkar

Indisk inredningsstil, liksom orientalisk inredning, kombinerar gärna mörka och ljusa färger. Mörka möbler mot ljusa ytor är ett typiskt kännetecken. Indiska gardiner kan vara både mörka och ljusa beroende på övrig inredning. Det viktigaste är dock att starka färger blandas och skapar kontrast.

Indiska gardintyger med guldtryck

Indisk gardin

Indiska gardiner är tunga, ofta tillverkade av sammet, och inte sällan försedda med guldtryck och mönster med religiösa motiv. I Sverige är det ganska svårt att få tag på färdigsydda indiska gardiner. Inredningskedjan Indiska får in enstaka exemplar på oregelbunden basis. Därför är det klokast att tillverka indiska gardiner själv; metervara finns t.ex. att köpa via Spliti.se eller Indian House.

Bra utbud av indiska gardiner i utlandet

Utbudet av indiska gardiner ökar i princip ju längre österut man kommer. Utbudet är stort i utländska webbutiker, men fraktkostnaderna till Sverige är höga och du har i regel ingen ångerrätt. Därför är det klokare att kontakta en indisk importfirma och be företaget importera några indiska gardintyger. På så sätt äger köpet ändå rum i Sverige och omfattas därigenom av svensk konsumentlagstiftning.