Gardiner Jysk

Sponsrade länkar

Jysk säljer mängder av prisvärda gardiner. Utbudet av färdigsydda gardiner är särskilt stort, medan utbudet av alternativa solskydd som lamellgardiner och plisségardiner är desto mer begränsat.

Sponsrade länkar

Jysk är – föga förvånande – en av de stora aktörerna på gardinmarknaden. Butikernas stora gardinutbud och låga prissättning lockar många kunder. Dessutom har Jysk ett stort utbud av metervara för den som vill sy sina gardiner själv. I skrivande stund säljer Jysk färdigsydda gardiner från rekordlåga 29.90 kronor per gardin. En fördel med Jysk är att man kan köpa färdiga gardiner styckvis; lämpligt för den som redan har ett gardinset från Jysk, men av någon anledning bara behöver ersätta en av gardinerna.

Alternativa solskydd från Jysk

Jysk säljer i första hand färdiga gardiner, men har även ett utbud av alternativa solskydd. Dessa kan kombineras med gardiner eller användas helt fristående. Utbudet omfattar i skrivande stund:

  • Lamellgardiner med fasta mått. Lamellgardinerna köps per styck från låga 175 kronor per komplett lamellgardin.
  • Plisségardiner. Utbudet omfattar i skrivande stund enbart modellen Price Star, som kan köpas i ett tiotal olika måttalternativ.
  • Persienner – både aluminium- och trämodeller.
  • Rullgardiner av väv, textil och bambu.

På Jysks hemsida (jysk.se) finns en föredömlig gardinguide med instruktioner om hur gardiner bör mätas upp i förhållande till fönstrets och gardinstångens längd. Här finns även anvisningar om hur man går till väga för att sy egna gardiner.