Hissgardiner

Sponsrade länkar

Hissgardiner är i princip rullgardiner av tyg. Deras främsta funktion är inte att mörklägga, utan de har även en estetisk funktion som en del av rumsinredningen.

Hissgardiner
Sovrum med hissgardiner i brun färg

Sponsrade länkar

Hissgardiner rullas upp och ner i likhet med rullgardiner. Till skillnad från rullgardinen saknar emellertid hissgardinen fjäder; den rullas, eller viks, således hela vägen upp för hand. En hissgardin är dock gjord av tyg och inte mörk rullgardinsväv. Tygsorterna kan variera; linne och lin förekommer ofta, inte minst hos färdiga hissgardiner från t.ex. Åhlens. Kirsch hissgardiner är hissgardiner av hög kvalitet som med fördel kan beställas via postorder.

Hissgardiner och mönster

Hissgardiner har vanligtvis ganska enkla mönster. Utbudet och variationen av olika mönster är inte särskilt stort, varför vi kan rekommendera att sy din egen hissgardin. Att sy hissgardiner är inte svårt; Sköna hem har t.ex. ett par bra beskrivningar om hur man syr hissgardiner. Dessa finns även tillgängliga på nätet. Fördelen med att sy själv är att du kan välja stilen helt själv; de som t.ex. är ute efter en gammaldags hissgardin i en speciell stil måste nog räkna med att sy den själv.

Hissgardiner på postorder

Hissgardiner och spröjsade fönster
Hissgardiner ger ifrån sig ett lantligt intryck; något som gör att de med fördel kan kombineras med spröjsade fönster, Shabby chic mm.

För dig som funderar att köpa hissgardin på postorder är det viktigt att tänka på att en vanlig bredd på hissgardiner är 160 cm. Men det finns både smalare och bredare varianter. Eftersom längden på en hissgardin kan regleras är den av mindre betydelse, såvida du inte har mycket generös takhöjd. Då kan du riskera att den blir för kort.