Hissgardin mönster

Sponsrade länkar

Stora färgstarka mönster och skarpa kontraster kännetecknar aktuellt gardinmode. Hissgardiner med stora heltäckande mönster kan dock vara mindre bra – särskilt om gardinen är nedfälld till t.ex. två tredjedelar.

Hissgardiner mönster
Skarpa kontraster och gälla färger är moderna på dagens hissgardiner.

Sponsrade länkar

Det enda sättet att skapa hissgardiner med unika mönster och färger är att köpa metervara och sy hissgardinen själv. Nackdelen med färdiga gardiner är alltid att valmöjligheten vad mönster och färger anbelangar är ytterst begränsad. Att sy hissgardiner är emellertid inte särskilt svårt – se förslagsvis vår generella beskrivning här i avsnittet om hissgardiner.

Vilka mönster är trendiga på hissgardiner?

Dagens gardintrender är oerhört lukrativa. Generellt gäller att stora mönster med skarpa kontraster och gälla färger är moderiktiga. Men för dig som vill vara på den säkra sidan är enfärgade hissgardiner alltid tidsenliga. I samband med ditt köp av hissgardiner är det viktigt att tänka på att höjden på hissgardiner regleras stegvis – stora heltäckande mönster kommer således att bara synas delvis om gardinen är uppfälld till t.ex. två tredjedelar. Mönster på hissgardiner bör således anpassas till det faktum att gardinen ska se snygg ut oberoende av dess läge.

Hissgardiner – moderna mönster lämpliga

Hissgardiner uppfattas just nu som en del av aktuellt inredningsmode – du som väljer hissgardiner uppfattas således som modern. Välj mönster och färger utifrån denna premiss – att köpa klassiska hissgardiner från 1700-talet till ett modernt hem är således synonymt med stilbrott i inredningen.