Sy gardiner

Sponsrade länkar

Många väljer att sy gardiner själv. I första hand tack vare möjligheten anpassa gardinen efter tycke och smak.

Sy gardiner
Handsydda gardiner är alltid mer originella än köpta

Sponsrade länkar

Att sy gardiner är mycket enkelt; därför har gardinsömnad blivit en utbredd hobby. Idag syr man inte gardiner för att spara pengar – det finns nämligen ett relativt stort utbud av färdigsydda gardiner på marknaden. De som syr gardiner gör det främst för att utbudet av metervara är enormt jämfört med utbudet av färdiga gardinset. Tack vare gardinsömnad kan man få gardinen anpassad till sin egen smak.

Ekonomiska aspekter med gardinsömnad

Gardinsömnad har även ekonomiska aspekter. Du som måste skräddarsy din gardin, för att t.ex. anpassa den till ett ovanligt fönster, vinner stort på att sy gardinen själv. Företag som specialiserat sig på gardinsömnad tar i regel mycket bra betalt.

Enkelt sy gardin

Att sy gardin är mycket enkelt; detta är också den främsta orsaken till att många väljer att sy gardiner själv. Gardiner sys i regel med raka sömmar, vilket inte är svårt. Det svåraste i samband med gardinsömnad är i regel att du måste anpassa metervaran efter fönstrets storlek. Till saken hör också att gardinen måste få ett rakt fall; det är särskilt svårt i samband med att du syr hellånga gardiner.