Panelgardiner

Sponsrade länkar

Panelgardiner fäster man i likhet med lamellgardiner på skenor i taket. På skenorna monterar man sedan olika antal panellängder; hur många avgör du själv.

Vita panelgardiner
Vita panelgardiner i trendig kontorsinspirerad inredningsmiljö.

Sponsrade länkar

Panelgardiner köps allra enklast i färdiga gardinset. Då ingår såväl panellängder som skenor för takmontering. Panellängderna är ofta tillverkade av väv – tyg är mera ovanligt. Mönster och färgsättning kan variera, men ljusa toner och naturfärger är vanliga. Det är vanligt – men knappast trendigt – med enfärgade panellängder i svart, vitt och rosa. Röda panelgardiner är vanliga under vinterhalvårets julförberedelser. En panelgardin kan dels användas som fönsterbonad, dels som rumsavdelare.

Panelgardiner online

Du som är på jakt efter billiga panelgardiner bör köpa dem på nätet. Här finns ett rikt utbud av snygga panelgardiner till överkomliga priser. Risken med att handla just panelgardiner online är inte lika stor som gardiner av regelrätta textilier. Väven håller i regel hög kvalitet oavsett var den köps. Bristerna hos riktigt billiga panelgardiner begränsar sig vanligtvis till upphängningen.

Sy panelgardiner

Att sy panelgardiner är inte komplicerat. Men du måste fixa en fästanordning bestående av skenor och hakar. Sy panellängder av lin eller linne om gardinerna inte utsätts för nedsmutsning. I annat fall rekommenderas robust och smutstålig rullgardinsväv.