Panelgardiner online

Sponsrade länkar

Panelgardiner kan med fördel köpas online. Eftersom denna gardintyp är tillverkad av robust rullgardinsväv är även billiga panelgardiner i regel av hög kvalitet. De flesta brister hos panelgardiner återfinns i upphängningsanordningen.

Panelgardiner online
Panelgardiner i sovrum.

Sponsrade länkar

Panelgardiner består dels av fästanordning, dels av själva panellängden. Det kan vara klokt att beställa såväl fästanordning som panellängder i ett paket – på så sätt försäkrar du dig om att de passar. Du kan själv välja hur många panellängder som ska pryda ditt fönster. Det vanligaste är en till två längder på varje sida, men det är helt upp till dig att välja antal.

Köp panelgardiner av rätt längd

I samband med att du beställer panelgardiner på nätet är det viktigt att du ser till att de har rätt längd. Panellängderna är nämligen inte möjliga att justera på längden, till skillnad från t.ex. rullgardiner, som har en fjäder som reglerar längden. Panellängdernas ringa flexibilitet vad gäller reglering gör att dessa gardiner i första hand bidrar till fönstrets estetiska intryck, i andra hand till skydd mot solljus och insyn.

Panellängder på nätet – vilket pris?

Panellängder är tillverkade av tyg eller rullgardinsväv – materialkostnaden för tillverkning av panellängder är således inte särskilt hög. Ett vanligt pris för ett par kompletta, om än märkeslösa, panellängder är ca 100 kr per panel exklusive upphängningsanordning. Du som köper panelgardiner online bör räkna med att fraktkostnader tillkommer – beställ därför ett stort antal panelgardiner i en och samma leverans.