Linnéa gardiner

Sponsrade länkar

Linnéa House är en webbutik inom heminredning, som bland annat säljer gardiner, kuddar, badrumsartiklar och lakan. Gardinerna är enkla och fokuserar tydligt på en lantlig stil.

Sponsrade länkar

Företaget House of Linnéa – i folkmun kort och gott Linnéa – säljer mysiga inredningsdetaljer, däribland gardiner. Gardinutbudet domineras av ljusa, färdigsydda gardiner med enkla mönster. Sortimentet inrymmer alltifrån klassiska rullgardiner från 1700-talet till moderna öljettlängder och enkla knythissgardiner. Tillverkare som Svanefors och Boel&Jan dominerar sortimentet, som i första hand innehåller lantliga inslag. Sortimentet innehåller få klassiska långgardiner och domineras istället av knythissgardiner, öljettlängder och retroinspirerade knytlängder.

Angenäm prisnivå på gardiner från Linnéa

Med tanke på att de färdiga gardinseten i Linnéas sortiment kommer från kända tillverkare, är priserna helt i sin ordning. Räkna med att få betala en 500-lapp för ett färdigt gardinset från Linnéa. Prisspannet varierar i skrivande stund mellan 200 kr och 1000 kr per gardinset. Dyrare än Jysk och IKEA – men samtidigt betydligt mera smakfullt.

Passar i lantliga hem

Linnéa tillverkar i första hand gardiner för lantliga hemmiljöer; majoriteten av gardinerna är vita eller linnefärgade med enkla broderier eller spetstryck. Mönstersättningen i övrigt är ytterst återhållsam. På företagets hemsida (houseoflinnea.com) finns utförliga beskrivningar till varje gardinset för den som vill bekanta sig närmare med utbudet.