Spetsgardiner

Sponsrade länkar

Med spetsgardiner kan du återskapa den mysiga känslan i gamla stugor från 1900-talets början. Spetsgardiner passar också mysiga hem med lantlig inredning.

Spetsgardin
Spetsgardiner uppfattas som lite gammalmodiga och vintage.

Sponsrade länkar

Spetsgardiner är varken trendiga eller moderna, men likväl mycket populära. Spetsgardiner tillhör nämligen en gången tid och används därför för att återskapa gamla tiders intryck och atmosfär. Spetsgardiner är bl.a. populära i följande sammanhang:

  • Balkonger och träverandor. Här kan en spetsgardin ganska enkelt hjälpa till att uppnå en hög mysfaktor.
  • Sommarstugor och fritidshus. Många sommarstugor från 1900-talets början är mycket spartanska. Dessa är ofta utrustade med gamla brädgolv, köksinredning i original och ibland träbjälkar i taket. Spetsgardiner passar bra i kombination med originalinredda stugor.
  • Hem med lantlig inredning. Här kan spetsgardiner komma väl till pass – i kombination med trasmattor, lackerade trägolv och en ombonad hemmiljö är spetsgardiner i bomull ett naturligt och träffsäkert val.

Färdiga spetsgardiner ofta mycket billiga

Spetsgardiner i sovrum
Spetsgardiner och himmelssäng i sovrummet; en kombination som ger rummet en ton av mystik.

Färdiga, maskintillverkade spetsgardiner är ofta mycket billiga, inte minst på IKEA. Det leder till att många väljer dessa gardiner med motiveringen att billiga gardiner är bättre än inga alls. Som konsument bör du emellertid tänka på att spetsgardiner har ett mycket begränsat användningsområde – i kombination med äldre lantlig heminredning passar de utmärkt. I moderna hem med en blandad inredningsstil kan de däremot upplevas som mycket ålderdomliga och därmed högst opassande.