Sy hissgardin

Sponsrade länkar

För att skapa en estetisk och personlig gardinupplevelse rekommenderar vi att sy en hissgardin själv. Hur du går tillväga kan du läsa i vår beskrivning i avsnittet jämte – efter att du valt rätt tygsort.

Sy hissgardin
Att sy egna hissgardiner till standardfönster är mycket lätt. Börja med att välja material.

Sponsrade länkar

Att sy hissgardin på egen hand är trendigt, snyggt och gör att du kan anpassa gardinen till resten av rumsinredningen. Att sy hissgardiner själv är inte svårt – se förslagsvis vår generella beskrivning här i avsnittet om hissgardiner, men börja med att välja rätt tygsort.

Hissgardiner – välj en robust tygsort

Du som ska sy hissgardiner förfogar över alla tänkbara valmöjligheter beträffande material och mönster. Eftersom hissgardiner ofta viks upp och ner – samt ofta lämnas till hälften uppfällda – är det viktigt att välja en tygsort som inte blir skrynklig av att ständigt fällas upp och ner. Linne är ett bra alternativ – bomull måste däremot strykas betydligt oftare.

Hissgardiner saknar fjäder

Hissgardiner – till skillnad från rullgardiner – saknar fjäder. Namnet antyder att de hissas upp, vilket också är fallet. Detta leder till att du som ska sy hissgardin själv inte har så stor nytta av en beskrivning om rullgardiner, vilket många felaktigt tror.