Rullgardin barn

Sponsrade länkar

Rullgardiner för barn finns att köpa med typiska barnmotiv. Ett fullgott alternativ till dessa rullgardiner är att låta barnet själv måla ett motiv – barnrummet blir således mera personligt.

Gardiner i barnrum
Barnkammare med både rullgardiner och vanliga tyggardiner på sidorna.

Sponsrade länkar

Rullgardiner är mycket populära i barnrum. Såväl helt mörkläggande svarta rullgardiner, som ljusare rullgardiner med särskilda barnmotiv. Rullgardinen är på många sätt den ideala lösningen för barnkammaren:

  • En rullgardin i mörk rullgardinsväv är särskilt praktisk i det att den mörklägger helt på natten och släpper in ljus på dagen. Persienner är ett alternativ till rullgardinen, men de mörklägger vanligtvis inte lika bra som rullgardiner gör nattetid.
  • Rullgardinen är svåråtkomlig för barnet i upphissat läge. Då syns den nästan inte alls. Persienner regleras vanligtvis via en hängande tråd, som är betydligt mera åtkomlig; en nackdel om du har små barn.
  • Rullgardiner kan fås med dekorativa motiv, vilket gör dem roligare än persienner.

En rullgardin för barnrum – uppskattad av barnet

I och med att rullgardiner till barnrum kan köpas med olika motiv brukar de vara uppskattade av barnen själva. Det finns många företag som tillhandahåller rullgardiner för barn, däribland Mario, Frapp, rollodin.se och Jysk, bara för att nämna några. Ett alternativ till färdiga rullgardiner är att låta barnet själv måla sin rullgardin – t.ex. köpa en svart gardin som barnet får måla själv med ljusa färger, t.ex. måne och en stjärnhimmel.